Zonnepanelen afmetingen

De verschillende zonnepanelen afmetingen zorgen ervoor dat je deze op haast ieder dak kwijt kunt. Wil je gebruik maken van de meest gebruikelijke zonnepanelen afmetingen tegen een scherpe prijs, of zoek je aan de andere kant naar een specifieke kleur of een afmeting die goed past op het oppervlak dat je beschikbaar hebt? Blader door de zonnepanelen afmetingen en ga bij een installateur of leverancier na of ze de mogelijkheid hebben de panelen te leveren.

Meest gebruikte zonnepanelen afmetingen
Binnen de zonnepanelen afmetingen komen we de panelen met een afmeting van 1650 – 991 mm het meest tegen. Het gaat doorgaans om de panelen met een maximaal vermogen van 245 – 265 Wp. Andere populaire zonnepanelen afmetingen zijn bijvoorbeeld 1956 x 992 mm (extra groot formaat) en 1580 x 808 mm (extra klein formaat). De grote panelen zijn goed voor 285 – 300 Wp, terwijl de kleinere panelen toch nog 190 – 205 Wp kunnen leveren. De dikte van het frame van de zonnepanelen varieert van 35 – 50 mm, al is dit doorgaans minder van belang tijdens het berekenen van de optimale plaatsing.

Beschikbaar oppervlak en kleur
Je kunt de zonnepanelen afmetingen gebruiken om na te gaan welke panelen je het best op het dak kunt plaatsen. Ben je op zoek naar bijvoorbeeld specifiek zwarte panelen, of wil je gebruik maken van een bepaald formaat? Houd er rekening mee dat de combinaties niet altijd even goed beschikbaar zijn, met name de extra grote en extra kleine panelen zijn vaak in een beperkt aantal uitvoeringen leverbaar. Vraag een fabrikant of installateur naar de zonnepanelen afmetingen, om een berekening te maken van het aantal panelen dat je kunt plaatsen.

Bekijk ook de volgende pagina’s:
Zonnepanelen kopen
Zonnepanelen terugverdientijd
Zonnepanelen schoonmaken
Zonnepanelen advies
Zonnepanelen voordelen
Zonnepanelen nadelen