Chinese zonnepanelen

Denk je na over zonnepanelen en is je interesse gewekt voor Chinese panelen? Tot en met 2013 was het mogelijk om zeer goedkope Chinese panelen aan te schaffen, mede dankzij de uitgebreide subsidies die de overheid daar beschikbaar stelde. Dit zorgde er echter voor dat Europese fabrikanten niet langer de mogelijkheid hadden om hier eerlijk mee te concurreren. Sindsdien is er sprake van een importheffing op de Chinese panelen, waardoor de prijs wat hoger is komen te liggen. Controleer altijd goed de kwaliteit van de panelen, aangezien daar in het verleden wat problemen mee zijn geweest.

Importheffing op Chinese panelen
Er geldt sinds 2014 een importheffing op Chinese panelen, waar Europa de komende tijd gebruik van zal blijven maken. Op die manier wil Europa voorkomen dat er teveel goedkope Chinese panelen tegen dumpprijzen op de markt komen, waardoor de Europese fabrikanten niet de mogelijkheid krijgen de concurrentie aan te gaan. De importheffing ligt tussen de 17,1% en 42,1%, wat betekent dat de panelen voor Europese kopers behoorlijk duurder uit kunnen vallen. Op die manier moet er een einde komen aan de Chinese panelen die met zware subsidies lange tijd erg voordelig beschikbaar waren.

Kwaliteit van Chinese panelen
Met name in het verleden is er aardig wat te doen geweest met betrekking tot de kwaliteit van de Chinese panelen. Kijk goed naar de eventuele keurmerken en zorg er op die manier voor dat de Chinese panelen hun vermogen tijdens de gehele levensduur behoorlijk goed behouden. Chinese panelen vormen niet per definitie een slechte keuze, maar een belangrijk deel voldoet niet aan de kwaliteitseisen.