Garantie

De zonnepanelen garantie kan betrekking hebben op een aantal verschillende elementen, dus kijk daar goed naar. De zonnepanelen garantie op de installatie bedraagt over het algemeen 2 jaar. Daarnaast kun je rekenen op een garantie op het vermogen, net als op een garantie op het product. De combinatie van de verschillende garanties zorgt ervoor dat je kunt rekenen op een degelijk product dat een groot vermogen levert, zodat je hier optimaal gebruik van kunt maken. Met name de fabrikanten die beschikken over een TUV-keurmerk, CE-keurmerk of IEC-certificaat zorgen veelal voor een goede zonnepanelen garantie.

Garantie op het vermogen
De zonnepanelen garantie heeft in veel van de gevallen betrekking op het vermogen, dat deze panelen door de jaren heen blijven leveren. Een goed zonnepaneel zal in ieder geval 10 – 12 jaar lang in staat zijn om 90% van het aangegeven maximale vermogen te blijven leveren. Na 25 jaar is daar nog 80% van over en wordt het tijd om na te denken over het vervangen hiervan. Houd er rekening mee dat de zonnepanelen zich in de loop der tijd zullen ontwikkelen, waardoor het rendement waarschijnlijk op zal lopen.

Garantie op het product
Ten derde kun je bij zonnepanelen garantie denken aan de garantie op het product zelf. Een zonnepaneel dient behoorlijk wat invloeden van bijvoorbeeld het weer te weerstaan. De garantie op de constructie rondom zonnepanelen bedraagt over het algemeen 2 – 5 jaar, naast ongeveer 5 jaar op de omvormer. De zonnepanelen zelf zijn voorzien van een glazen bovenlaag die geen last heeft van invloeden. De productgarantie zorgt er als zonnepanelen garantie voor dat ook de rest van het PV-systeem naar behoren blijft functioneren en je daar zonder omkijken gebruik van kunt maken.

Bekijk ook eens de volgende informatie pagina’s:
Zonnepanelen leveranciers
Zonnepanelen advies
Beste zonnepanelen
Zonnepanelen nadelen
Zonnepanelen voordelen
Vergunningen
Zonnepanelen checklist
Zonneboiler
Zonneboiler soorten