Hellend dak

De mogelijkheden op een hellend dak zijn behoorlijk groot, wanneer je gebruik wilt maken van zonnepanelen. Ga altijd als eerste na in welke windrichting het meest ideale gedeelte van het dak zich bevindt. Een dak op het zuiden is het meest interessant, aangezien daar de meeste zon op zal vallen, als het gevolg van de opkomst in het oosten en de ondergang in het westen. Je kunt de zonnepanelen op een hellend dak onder andere aanbrengen met een draagconstructie. Het geheel ligt dan op de dakbedekking, waardoor de constructie niet waterdicht hoeft te zijn.

Zonnepanelen met een haakconstructie
Voor de montage van de zonnepanelen op een hellend dak kun je onder andere gebruik maken van een haakconstructie. Je plaatst speciale haken onder de dakpannen, aan de gordingen en/of de panlatten die er zitten. Vervolgens kun je op de haken boven de dakpannen een profielsysteem monteren. Dit biedt de mogelijkheid om de zonnepanelen op een degelijke manier aan te brengen, zonder dat deze los kunnen komen of kunnen gaan bewegen.

Zonnepanelen in dakpannen verwerkt
Binnen de mogelijkheden voor een hellend dak kun je tevens gebruik maken van zonnepanelen die zich al in de dakpannen bevinden. Dit is uiteraard vooral interessant binnen de nieuwbouw. Houd er bovendien rekening mee dat het rendement van deze geïntegreerde zonnepanelen nog wat tegenvalt ten opzichte van de reguliere panelen. Aan de andere kant zorgen degelijke mogelijkheden op een hellend dak ervoor dat je de uitstraling van het dak zoveel mogelijk kunt behouden.

Bekijk ook de volgende pagina’s:
Zonnepanelen advies
Zonnepanelen voordelen
Zonnepanelen nadelen
Zonnepanelen BTW
Zonnepanelen kopen
Zonnepanelen terugverdientijd
Zonnepanelen schoonmaken