Zonnepanelen monteur

Zoek je naar een zonnepanelen monteur, of ben je benieuwd naar de voordelen hiervan? Een goede monteur is dagelijks bezig met de installatie van zonnepanelen, waardoor dit doorgaans een stuk vlotter verloopt dan wanneer je daar zelf mee aan de slag gaat. Daarnaast beschikt een goede zonnepanelen monteur over een VCA-diploma, net als de juiste gereedschappen, klimmaterialen en een valbeveiliging. Deze elementen zorgen er samen voor dat de zonnepanelen monteur je op een uitstekende manier van dienst kan zijn.

Monteur en elektromonteur
Op het moment dat je gebruik wilt maken van een zonnepanelen monteur heb je daarnaast een elektromonteur nodig, om de elektrische installatie in orde te maken en ervoor te zorgen dat er geen onveilige situaties ontstaan. De ervaring met het installeren van PV-systemen zorgt ervoor dat de specialisten direct aan de slag kunnen en je vlot van dienst kunnen zijn.
Laat je voor 1 januari 2015 zonnepanelen installeren door een zonnepanelen monteur? Dan betaal je bovendien slechts 6% Btw, mits je woning minimaal twee jaar oud is. Dat levert een aanzienlijke besparing op ten opzichte van de reguliere 21% BTW over het arbeidsloon.

Professionele plaatsing zonnepanelen
De professionele plaatsing van de zonnepanelen zorgt er bovendien voor dat je kunt rekenen op een degelijk systeem, dat leidt tot een maximaal rendement door de verliezen te beperken. Het is vervolgens verstandig om met enige regelmaat een zonnepanelen monteur in te schakelen voor een inspectie of het onderhoud van de zonnepanelen. Doe dit eens in de paar jaar en maak de zonnepanelen in de tussentijd zelf schoon, om deze in een goede conditie te houden.

Bekijk ook de volgende pagina’s:
Zonnepanelen advies
Zonnepanelen voordelen
Zonnepanelen nadelen
Zonnepanelen BTW
Zonnepanelen kopen
Zonnepanelen terugverdientijd
Zonnepanelen schoonmaken