Prijzen

Wat zijn de prijzen van een zonnepanelen systeem? Een systeem van 12 panelen kan gemiddeld zo een 7000 euro inclusief BTW en montage kosten. De prijs is afhankelijk van het piekvermogen dat uitgedrukt wordt in Wattpiek. Je hebt verder een compleet systeem nodig dat onder meer bestaat uit een omvormer, montagesysteem, bekabeling, stekkers en eventueel een verzekering en lening. Zo zijn de zonnepanelen prijzen de afgelopen jaren flink gedaald. Vandaag de dag liggen de kosten lager dan enkele jaren terug, wat resulteert in een kortere terugverdientijd en een hoger rendement op je investering. Je hebt de keuze uit monokristallijn en polykristallijn zonnepanelen, waarbij de monokristallijn panelen en net wat hoger rendement opleveren. De zonnepanelen prijzen zullen de komende jaren waarschijnlijk nog wel iets verder dalen, al zal dat langzamer gaan dan de afgelopen jaren.

Als je de prijzen wilt vergelijken dien je de prijzen van verschillende aanbieders uit te drukken in de prijs per Wp. Zo weet je hoeveel de totale kosten zijn inclusief de benodigde componenten zoals omvormer en dergelijke.

Monokristallijn of polykristallijn zonnepanelen
De monokristallijn zonnepanelen kosten gemiddeld €1.800, wanneer je gebruik wenst te maken van een systeem dat goed is voor 1.000 Wp (wattpiek). Wil je een groter systeem installeren, bijvoorbeeld om 3.000 Wp aan vermogen te kunnen leveren? Houd dan rekening met ongeveer €4.100 aan kosten. Deze zonnepanelen prijzen zijn exclusief de kosten voor de montage, maar we hebben wel de omvormer die je erbij nodig hebt alvast meegerekend. Houd er bovendien rekening mee dat deze zonnepanelen prijzen gelden voor systemen op schuine daken.

Zonnepanelen prijzen met installatie
Wil je de totale zonnepanelen prijzen berekenen? Houd dan tevens rekening met de kosten voor de installatie. Met name de locatie, de hoogte en het soort dak bepalen de hoogte van deze kosten, net als het aantal panelen dat je wilt laten installeren. Vraag altijd een offerte aan voor het aanschaffen en plaatsen van de zonnepanelen, zodat je de prijs af kunt wegen tegen de besparingen die je kunt realiseren. Bereken het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om voor voldoende vermogen te zorgen, bijvoorbeeld om een groot deel van je eigen stroomverbruik op te wekken. Vergelijk de zonnepanelen prijzen om na te gaan wat financieel haalbaar is.

Wat kosten zonnepanelen op jouw dak?
Als je benieuwd bent naar de prijzen van verschillende systemen op jouw dak kun je gebruik maken van onze gratis offerte service. Zo kun je vrijblijvend in contact komen met meerdere leveranciers die je gratis een prijsopgave zullen toesturen waarmee je het aanbod kunt vergelijken. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je ook nog besparen op de aanschafkosten. Ga daarom nu naar de offerte zonnepanelen pagina.

Bekijk ook de volgende pagina’s:
Zonnepanelen advies
Zonnepanelen voordelen
Zonnepanelen nadelen
Zonnepanelen BTW
Zonnepanelen kopen
Zonnepanelen terugverdientijd
Zonnepanelen schoonmaken