Duitse zonnepanelen

Er zit een groot verschil tussen de verschillende zonnepaneel merken in Nederland en Duitsland. Het valt namelijk op dat de prijzen in Duitsland lager liggen. Omdat de Duitse overheid subsidie biedt kunnen particulieren en bedrijven voor een lagere prijs zonnepanelen kopen. De Duitse panelen vormen op het gebied van zonne-energie een goede keuze. Dit heeft twee verschillende redenen, gericht op de kwaliteit en de voordelige prijs hiervan. In Duitsland loopt men in Europa voorop wat betreft duurzame energie, waardoor bedrijven er daar veel ervaring mee hebben. Daarnaast slagen de Duitsers erin om op grote schaal zonnepanelen te produceren en in te kopen, om de marges te kunnen drukken en deze voordelig aan te bieden. Wat dat betreft vormen de Duitse panelen veelal een goede keuze.

A-merk zonnepanelen
Duitse panelen kunnen we in de meeste gevallen aanmerken als A-merk panelen. Dit betekent dat je onder andere kunt rekenen op een TÜV keurmerk, een internationale standaard die wereldwijd wordt erkend. Het keurmerk zorgt voor zonnepanelen van hoge kwaliteit, maar richt zich daarnaast op de veiligheid hiervan door bijvoorbeeld het risico op elektrische schokken tot een minimum te beperken. Wat dat betreft zorg je er met de Duitse panelen met het keurmerk voor dat je kwalitatief goede panelen op het dak kunt leggen, om de komende 25 jaar zonnestroom te produceren.

Voordelige Duitse zonnepanelen
Daarnaast zijn de Duitse panelen over het algemeen voordelig. Dit heeft vooral te maken met het zeer grote volume waar men in Duitsland mee kan werken. Anders dan in Nederland of bijvoorbeeld België is men al een stuk verder op het gebied van duurzame energie en nemen zowel particulieren als bedrijven grote aantallen zonnepanelen af. Dit betekent dat de prijs per paneel daalt. Dit zorgt ervoor dat je ook als Nederlandse particulier of als Nederlands bedrijf de mogelijkheid hebt om voordelige Duitse panelen aan te schaffen, die kwalitatief uitstekend in elkaar zitten.

Doordat er enorm veel geld is geïnvesteerd in zonneparken is mede hierdoor de verduurzaming van Duitsland in rap tempo versnelt. Zonne-energie maakt nu een belangrijk onderdeel uit van de totale Duitse energieproductie.

In Nederland zijn er tevens ook Duitse merken te koop. Merken zoals Eging maakt het u mogelijk om voor een gemiddelde marktprijs deugdelijke producten te kopen. Er is een consensus in de Nederlandse zonne-energie markt dat Duitse producten van een betere kwaliteit zijn. Echter geldt dit niet voor alle Duitse merken. Bovendien bieden Duitse zonnepanelen een uitgebreide garantie en kunt u er van uit gaan dat u lang kunt genieten van uw zonnepanelen.