Advies

Wens je zonnepanelen advies, bijvoorbeeld met het oog op het berekenen van de omvang van de installatie of de plaatsing op een plat dak? Laat een specialist je adviseren, ook wanneer je wilt weten hoe lang het duurt om de investering terug te verdienen. Hoeveel jaar heb je nodig om de investering van een paar duizend euro goed te maken en hoe ontwikkelt de opbrengst van de zonnepanelen zich door de jaren heen? Vraag om zonnepanelen advies, net als wanneer je wilt weten welk oppervlak van het dak je kunt gebruiken of hoe je de zonnepanelen zo ideaal mogelijk op een plat dak kunt plaatsen.

Beschikbaar oppervlak berekenen
Je kunt onder andere zonnepanelen advies inwinnen indien je wilt weten welk deel van het dak je hiervoor kunt gebruiken. Vraag de specialist naar de gemiddelde afmetingen van zonnepanelen en naar de omvang van de installatie die je nodig hebt om je stroomverbruik flink te drukken, of zelfs energie terug te kunnen leveren aan de energiemaatschappij.

Plaatsing zonnepanelen op een plat dak
Daarnaast kun je zonnepanelen advies inwinnen wanneer je een plat dak hebt en je daar zonnepanelen op wilt plaatsen. Zorg er in dat geval voor dat je geen ruimte onbenut laat, terwijl je aan de andere kant voorkomt dat er een teveel aan slagschaduw op een van de panelen zal ontstaan. Denk bovendien na over de ideale windrichting en plaatsing onder de juiste hoek. Win zonnepanelen advies in bij een specialist binnen dit vakgebied en zorg er op die manier voor dat je optimaal gebruik kunt maken van de zonnepanelen die je op het dak hebt liggen of staan.

Bekijk ook eens de volgende informatie pagina’s:
Zonnepanelen leveranciers
Zonnepanelen advies
Beste zonnepanelen
Zonnepanelen nadelen
Zonnepanelen voordelen
Vergunningen
Zonnepanelen checklist
Zonneboiler
Zonneboiler soorten