Zonnepanelen doe-het-zelf

Zoek je naar zonnepanelen in een doe-het-zelf (DHZ) pakket? Je kunt de zonnepanelen in principe gewoon zelf plaatsen. Het is uiteraard van belang om de handleiding goed door te nemen en er bijvoorbeeld voor te zorgen dat je wat ervaring hebt met het werken met elektrische installaties. Op die manier voorkom je onveilige situaties en kun je de zonnepanelen zelf aansluiten. Een goede aansluiting is daarnaast van belang om zeker te kunnen zijn van een maximaal rendement.

Zonnepanelen plaatsen op het dak
Je kunt de zonnepanelen op het dak plaatsen door een volledig zonnepanelen doe-het-zelf pakket aan te schaffen, of los de zonnepanelen, de omvormer, het montagesysteem, de bekabeling en de stekkers aan te schaffen. Zorg ervoor dat je het juiste gereedschap tot je beschikking hebt en zorg voor een veilige situatie op het dak. Breng voldoende ventilatieruimte aan wanneer je gebruik maakt van een zonnepanelen doe-het-zelf pakket, om te voorkomen dat het PV-systeem te heet wordt en dit ten koste zal gaan van het rendement. Je kunt de omvormer het best onder het dak plaatsen, dichtbij de zonnepanelen om opbrengstverlies tot een minimum te beperken.

Rubberen matjes en ballast op een plat dak
Plaats je het zonnepanelen doe-het-zelf pakket op een plat dak? Dan kun je gebruik maken van rubberen matjes op het dak, om deze stevig te plaatsen en beschadigingen aan het dak te voorkomen. Daarnaast kun je afhankelijk van de hoogte waarop je werkt gebruik maken van ballast. Op die manier kun je het zonnepanelen doe-het-zelf pakket goed plaatsen en zorg je er op een voordelige wijze voor dat je zonnestroom kunt produceren.

Bekijk ook de volgende pagina’s:
Zonnepanelen advies
Zonnepanelen voordelen
Zonnepanelen nadelen
Zonnepanelen BTW
Zonnepanelen kopen
Zonnepanelen terugverdientijd
Zonnepanelen schoonmaken