Daktypes

Je kunt zonnepanelen plaatsen op verschillende daktypes, al is het van belang om rekening te houden met de verschillen tussen platte daken en schuine daken. Op een plat dak heb je bijvoorbeeld speciale consoles nodig, de bakken waar je de zonnepanelen in kunt plaatsen. Op een schuin dak dien je de zonnepanelen stevig te bevestigen, om te voorkomen dat ze gaan schuiven of op een andere manier kunnen bewegen.

Zonnepanelen op een plat dak
Zonnepanelen op een plat dak zitten op dezelfde manier in elkaar als die op een schuin dak, alleen dien je rekening te houden met een andere vorm van plaatsing en bevestiging. Zonnepanelen kun je het best plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden, wat betekent dat ze schuin op een plat dak dienen te komen te staan. Zorg ervoor dat de zonnepanelen niet in elkaars schaduw komen te staan, iets waardoor het bruikbare oppervlak helaas af zal nemen. Kijk op pagina zonnepanelen voor plat dak voor meer informatie.

Zonnepanelen op een schuin dak
Binnen de daktypes is het schuine dak het meest geschikt voor een efficiƫnte plaatsing van zonnepanelen, mits de hellingshoek en de windrichting goed zijn. Ideaal gezien plaats je de zonnepanelen een fractie ten westen van het zuiden, onder een hoek van 36 graden. Zorg voor een degelijke bevestiging met bijvoorbeeld haken, om te voorkomen dat de zonnepanelen in beweging kunnen komen of zelfs van het dak af kunnen waaien of vallen. Lees verder op pagina schuin dak zonnepanelen.

Bekijk ook de volgende pagina’s:
Zonnepanelen
Terugleveren
Salderen
TUV keurmerk
Zonnepanelen kopen
Chinese zonnepanelen
Zonnepanelen BTW
Garantie
Zonnepanelen vergelijken
Duitse zonnepanelen