Zonnepanelen omvormer

Binnen een PV-systeem dien je gebruik te maken van een zonnepanelen omvormer. Dit apparaat zorgt ervoor dat je de gelijkstroom die de zonnepanelen opwekken, om kunt zetten naar de wisselstroom waar onze elektrische apparaten gebruik van maken. Bovendien dien je wisselstroom aan het stroomnet terug te leveren, wanneer je meer opwekt dan je aan de andere kant gebruikt. De zonnepanelen omvormer gaat gemiddeld zo’n 6 – 7 jaar mee, mits je gebruik maakt van goede kwaliteit materialen.

Rendement en investering
Wil je een zonnepanelen omvormer kopen? Je hebt de keuze uit het beste rendement op je investering, of aan de andere kant een voordelig exemplaar. De SolarEdge omvormer staat bekend om de hoger kwaliteit. Dit leidt tot ongeveer 10 – 25% meer rendement uit de zonnepanelen, dan wanneer je gebruik maakt van een goedkoper model. Houd er aan de andere kant rekening mee dat dit vraagt om een grotere investering, bovenop de kosten van de zonnepanelen zelf, de bekabeling en de eventuele installatie die je door een professional uit kunt laten voeren.

Keuze voor een goede zonnepanelen omvormer
Wil je een keuze maken voor een goede zonnepanelen omvormer? Dan is het onder andere verstandig om goed te kijken naar het vermogen, net als naar de MPP trackers bij schaduwval en meerdere dakvlakken. Bekijk de hoofdaansluiting en een vrije groep en let daarnaast op de selectiviteit en het rendement. Tenslotte kun je kijken naar de levensduur en de vervanging, om uiteindelijk een keuze te maken voor een geschikt exemplaar. Op die manier zorg je ervoor dat je een goede zonnepanelen omvormer aan kunt schaffen, waarmee je het licht van de zon via je zonnepanelen om kunt zetten naar bruikbare energie voor thuis of op de zaak.