Zonnepanelen meeverhuizen

Wil je zonnepanelen meeverhuizen, bijvoorbeeld omdat je de zonnepanelen pas een aantal jaren hebt liggen en de koper van je woning daar niet extra voor wil betalen? Je kunt de zonnepanelen meeverhuizen, ook op het moment dat je daar zelf op je nieuwe woning weer gebruik van wilt maken. Wat dat betreft zijn zonnepanelen relatief flexibel en zal dit geen schade achterlaten op het dak van de oude woning. Houd er rekening mee dat hier wel kosten mee gemoeid zijn, indien je een installateur laat komen om de zonnepanelen te verwijderen.

Zonnepanelen verwijderen
Je kunt de zonnepanelen verwijderen en meeverhuizen door de installatie hiervan omgekeerd uit te voeren. Koppel de zonnepanelen los van de omvormer, die in veel van de gevallen op zolder zal staan. Haal de zonnepanelen los van de connectoren, zodat je deze van het dak kunt halen en ze op kunt bergen, bijvoorbeeld in de verhuiswagen. Haal tenslotte de dakpannen weg waar je de beugels gemonteerd hebt, om deze los te kunnen maken en de pannen vervolgens weer terug te plaatsen. Dit levert geen schade aan het dak op, mits je de pannen weer netjes teruglegt.
Het is bij het zonnepanelen meeverhuizen niet nodig om de aansluiting van de omvormer op de meterkast te verwijderen, aangezien je deze kunt laten zitten voor de nieuwe bewoners die daar in de toekomst wellicht gebruik van willen maken.

Kosten zonnepanelen verhuizen
Je kunt vervolgens de zonnepanelen meeverhuizen door deze weer op je nieuwe dak te installeren. De kosten bestaan eventueel uit het laten verwijderen en laten installeren op de nieuwe woning, door een professionele installateur. Je kunt op die manier optimaal profiteren van de levensduur van meer dan 25 jaar.

Bron: VerhuizerWijzer.nl