Algemeen

Er zijn verschillende manieren om de opbrengsten van een zonnepanelen systeem uit te rekenen. De meest gebruikelijke methode is om de capaciteit van een paneel uit te drukken in Wp (Wattpiek) maal een correctiefactor. De consensus onder zonnepanelen bedrijven is dat de correctiefactor in Nederland zo een 0.90 is. Dit betekend dat als een fabrikant aangeeft dat een specifieke zonnepaneel 300 Wp oplevert, de productiecapaciteit van deze paneel in Nederland dus 300×0.90 is. Het antwoord geeft de opbrengst in kWh aan. Kijk verder op pagina zonnepaneel opbrengst.

Leveranciers zonnepanelen
Nederland telt zo een kleine 400 zonnepanelen leveranciers die elk een zonnepanelen systeem op uw dak kunnen installeren. Echter zijn er zeer veel cowboys actief die niet alleen stunten met de prijzen maar ook lage kwaliteit zonnepanelen leveren. Hoe weet u nu zeker of een bedrijf goede producten biedt? Een eerste stap in uw zoektocht naar een geschikt zonnepaneel bedrijf is om het aanbod te vergelijken. Kijk wat meerdere leveranciers u te bieden hebben en wat ze precies beloven. Neem ook uw tijd in het contacteren van bedrijven. Lees alle informatie die u ontvangt goed door en bekijk de offerte aandacht door. Kijk verder op pagina zonnepaneel leverancier.

Zonnepanelen subsidieregeling
De subsidie voor zonnepanelen bedraagt in 2013 ongeveer 30 miljoen euro. U kunt tot €650 van het totaalbedrag (exclusief de kosten voor installatie) voor het laten plaatsen van een zonnepanelen systeem gesubsidieerd krijgen. Een zonnepanelen systeem met dit vermogen wekt genoeg energie op om een gemiddeld huishouden van stroom te voorzien. Op pagina subsidie zonnepanelen leest u hier meer over.

Duitse zonnepanelen
Er zit een groot verschil tussen de verschillende zonnepaneel merken in Nederland en Duitsland. Het valt namelijk op dat de prijzen in Duitsland lager liggen. Omdat de Duitse overheid subsidie biedt kunnen particulieren en bedrijven voor een lagere prijs zonnepanelen kopen. Bekijk pagina Duitse zonnepanelen.

Zonnepanelen vergelijken
Je kunt niet altijd gedetaileerde informatie over zonnepanelen vinden. Het vergelijken gaat dan lastig omdat je appels met appels wilt vergelijken. Daarom heeft Solarwijzer.nl een handige stappenplan opgezet met informatie en tips die je kunt doorlopen als je van plan bent om zonnepanelen te kopen. Ga daarom nu naar pagina zonnepanelen vergelijken.

Bekijk ook de volgende pagina’s:
Zonnepanelen advies
Zonnepanelen voordelen
Zonnepanelen nadelen
Zonnepanelen BTW
Zonnepanelen kopen
Zonnepanelen terugverdientijd
Zonnepanelen schoonmaken