Voordelen

Het laten installeren van een zonnepanelen systeem heeft veel voordelen.

– Een zonnepanelen systeem op het dak is goed voor je portemonnee, in de zin van dat je op jaarbasis aanzienlijk kunt besparen op jouw energienota.
– Samen verbeteren we onder meer de luchtkwaliteit in Nederland door de vermeden CO2 uitstoot.
– Een systeem is binnen 7 jaar terugverdient, daarna wek je ‘gratis’ elektriciteit op.
– De installatie van zonnepanelen op jouw dak kan binnen een dag.
– De overheid geeft in 2012 en 2013 een subsidie op zonnepanelen tot 650 euro op materiaal kosten.

Zonnepanelen bieden je de mogelijkheid zelf energie op te wekken, waardoor je minder afhankelijk bent van de eventuele stijging van de prijs per kWh. Energieleveranciers zijn vrij in het bepalen van de prijs hiervan, maar dankzij de zonnepanelen wek je voortaan je eigen energie op en hoef je dit niet (volledig) meer af te nemen bij je energiemaatschappij. Bovendien neemt de terugverdientijd de laatste jaren sterk af, waardoor je al na 10 – 12 jaar je investering hebt terugverdiend en je als het ware gratis stroom kunt opwekken.

Groene stroom en energiekosten drukken
De voordelen van zonnepanelen bestaan daarnaast uit het opwekken van groene stroom, zonder dat je daar fossiele brandstoffen voor nodig hebt. Anders dan in een grote kolencentrale is er geen sprake van de uitstoot van het schadelijke CO2, je maakt in plaats daarvan gebruik van het schone licht van de zon dat toch al beschikbaar was. Dankzij de zonnepanelen kun je de energiekosten drukken, aangezien je de gratis lichtstralen van de zon gebruikt om elektrische energie op te wekken die je kunt gebruiken om je computer of televisie in te schakelen, net als je elektrische fornuis of je oplader voor je mobiele telefoon.

Elektriciteit terugleveren
Wek je meer op dan je zelf nodig hebt? Dan gaan de voordelen nog verder, aangezien je stroom kunt terugleveren die je energieleverancier verplicht bij je af dient te nemen. Je ontvangt hiervoor een redelijke vergoeding, bijvoorbeeld €0,07 per kWh. Indien je jaarlijks 1.000 kWh extra opwekt levert je dat bijvoorbeeld €70 op waar je niets voor hoeft te doen.

Zonnepanelen offertes
Wil je weten hoeveel het kost om zonnepanelen op jouw dak te laten plaatsen? Dan kun je op de offerte zonnepanelen pagina vrijblijvende offertes aanvragen.

Kijk op de volgende pagina’s:
Zonnestroom produceren
Zonnecellen
TUV keurmerk
Zonnepanelen DHZ
Monteurs
Omvormers
Zonnepanelen schoonmaken
Zonnepanelen plaatsen
Zonnepanelen vergelijken
Afmetingen