Zonnepanelen kopen

Wil je zonnepanelen kopen? Zet de kosten dan duidelijk af tegen het te verwachten rendement, bijvoorbeeld om de terugverdientijd te berekenen. Hoe lang duurt het tot je de investering hebt terugverdiend en wat kun je vervolgens jaarlijks aan kosten besparen? Weeg ook de toevoeging van groene stroom mee, ten opzichte van de grijze stroom uit fossiele brandstoffen waar je nu wellicht nog gebruik van maakt.

Type zonnepanelen kopen
Je kunt zonnepanelen kopen door in ieder geval een keuze te maken uit de beschikbare systemen. Op dit moment vormen de monokristallijne zonnepanelen en de polykristallijne zonnepanelen de meest interessante keuzes. Een monokristallijn zonnepaneel kost gemiddeld €105 bij 100 Wp aan vermogen, of zo’n €300 bij 300 Wp aan vermogen. Een polykristallijn zonnepaneel is wat voordeliger, met €100 bij 100 Wp aan vermogen of €260 bij 300 Wp aan vermogen. Het monokristallijn zonnepaneel levert echter een wat groter rendement op, waardoor je de hogere kosten op termijn vanzelf kunt terugverdienen.

Keuze maken uit zonnepanelen en PV-systemen
Wil je een keuze maken en de zonnepanelen kopen? Denk dan goed na over de ruimte die je bijvoorbeeld op het dak tot je beschikking hebt. Wil je de energierekening drukken, of zorgen voor een volledige eigen energievoorziening? Hoe zit het met de garantie op de zonnepanelen en wat is de kleur waar je graag gebruik van wilt maken? Hoeveel geld heb je op dit moment beschikbaar om zonnepanelen te kopen en wat is de opbrengst die je kunt verwachten? Zet deze elementen op een rij tijdens het zonnepanelen kopen, om een goede keuze te kunnen maken.

Bekijk ook eens de volgende informatie pagina’s:
Zonnepanelen leveranciers
Zonnepanelen nadelen
Vergunningen
Zonnepanelen advies
Beste zonnepanelen
Zonneboiler soorten
Zonnepanelen checklist
Zonneboiler
Zonnepanelen voordelen