Fabrikanten

De eerste zonnepanelen fabrikanten zijn hier al vanaf het eind van de jaren ’90 mee bezig. De foto-votaïsche techniek gaat verder terug, maar het heeft een behoorlijke tijd geduurd tot commerciële bedrijven hiermee van start gingen en besloten de zonnepanelen aan zowel bedrijven als particulieren aan te gaan bieden. Een aantal van de eerste zonnepanelen fabrikanten heeft momenteel te maken met financieel zwaar weer, mede omdat de economische situatie de innovatie op dit moment lijkt te drukken.

Yingli Solar en Canadian Solar
Yingli Solar en Canadian Solar behoren tot de grootste ondernemingen op het gebied van zonnepanelen en waren er vroeg bij. Yingly ging bijvoorbeeld al in 1998 van start en is er in de loop der jaren in geslaagd om de productie bijna 1.000x op te schalen, waardoor we nu over heel de wereld gebruik kunnen maken van de zonnepanelen. Andere bekende fabrikanten van zonnepanelen zijn LDK Solar, JA Solar en Suntech. De verschillende bedrijven hebben het lastig, al zorgt de lange periode waarin ze bezig zijn er gelukkig voor dat er veelal reserves achter de hand zijn.

Fabrikanten in zwaar weer
Dat geldt aan de andere kant helaas niet voor alle fabrikanten. Een van de eerste fabrikanten van zonnepanelen was Scheuten Solar, een bedrijf uit het Nederlandse Venlo. Het bedrijf kon begin 2012 niet meer aan de betalingsverplichtingen voldoen, waardoor dit bedrijf helaas ten onder is gegaan. Ook 50 Chinese fabrikanten kregen te maken met een vergelijkbaar probleem, onder andere als het gevolg van twijfels over de kwaliteit. De eerste zonnepanelen fabrikanten die zich richtten op kwaliteit staan momenteel nog overeind, al lijkt het ook voor hen van belang dat de economische mogelijkheden de komende tijd weer toenemen.

Bekijk ook de volgende pagina’s:
Zonnepanelen kopen
Zonnepanelen terugverdientijd
Zonnepanelen schoonmaken
Zonnepanelen advies
Zonnepanelen voordelen
Zonnepanelen nadelen
Yingli Solar