Yingli Solar

Yingli Solar is een van de grote producenten van zonnepanelen, die beschikt over de verschillende keurmerken die aangeven dat je kunt rekenen op hoge kwaliteit. We kennen het bedrijf ook wel als Green Energy, waarmee men aangeeft dat het zonnepanelen produceert om groene stroom op te kunnen wekken. Yingli Solar is zowel qua productievolume als qua innovatie een van de leidende bedrijven in de wereld. Daarnaast is het qua verticale integratie de grootste onderneming op dit gebied en zorgt het voor een enorme capaciteit aan mogelijkheden om zonnestroom op te wekken. Bekijk ook eens de officiƫle website van Yingli Solar.

Verticale integratie
Yingli Solar heeft door de jaren heen gezorgd voor een volledige verticale integratie. Dit betekent dat het bedrijf zelf de grondstoffen wint om zonnepanelen te kunnen produceren. Hiervoor maakt Yingli Solar vooral gebruik van silicium, een belangrijke grondstof die we op een groot aantal locaties ter wereld kunnen vinden. Het bedrijf zorgt sinds 1998 voor de productie van zonnepanelen en in de loop der jaren is Yingli Solar steeds meer functies binnen de productiekolom gaan vervullen. Men verzamelt de grondstoffen, verwerkt deze, zorgt voor de halffabrikaten en produceert uiteindelijk ook de zonnepanelen, om deze aan de doelgroep te kunnen verkopen.

Enorme fabrikant van zonnepanelen
Yingli Solar startte in 1998 met een productiecapaciteit van 3 MW aan zonnepanelen. Inmiddels is dit meer dan 2,5 GW aan capaciteit, wat betekent dat de omvang van de productie bijna 1.000x groter is geworden. Yingli Solar is jaarlijks goed voor een kleine 10 miljoen zonnepanelen van 250 Wp per stuk. Dat betekent dat het bedrijf een belangrijke rol speelt bij het duurzamer maken van de volledige wereldeconomie, door bedrijven en particuliere de mogelijkheid de bieden gebruik te maken van zonnepanelen.