Beste zonnepanelen

Ben je op zoek naar de beste zonnepanelen? De kwaliteit hiervan loopt steeds verder op, over de volledige breedte. Dit betekent dat er nauwelijks meer ‘slechte’ zonnepanelen bestaan en de keuze voor de beste zonnepanelen steeds meer afhankelijk wordt van smaak en persoonlijke voorkeur. De monokristallijn zonnepanelen leveren nog altijd een beter rendement dan polykristallijn zonnepanelen, maar de beide soorten zijn bijvoorbeeld al uit te voeren in zowel zwart, blauw/paars als met een strakke aluminium rand.

Zonnepanelen met een keurmerk
De beste zonnepanelen hebben in ieder geval een keurmerk, al zijn er daarvan meerdere beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van het TÜV-keurmerk, afkomstig uit Duitsland. Daarnaast geeft ook het CE-keurmerk of het IEC-certificaat aan dat je te maken hebt met de beste zonnepanelen en je kunt rekenen op een uitstekende levensduur, in combinatie met een hoog rendement. Vergelijk de keurmerken of individuele zonnepanelen, om een keuze te kunnen maken.

Garantie en vermogen
Tenslotte kun je de beste zonnepanelen selecteren door goed te kijken naar de garantie en het vermogen. Veel fabrikanten geven minimaal 25 jaar garantie. Hoe ontwikkelt het rendement zich tijdens die periode? Veelal blijft er na 10 jaar zo’n 90% van het rendement over en daalt dit na 25 jaar naar ongeveer 80%. Bepaal het vermogen in wattpiek (Wp) en zoek de beste zonnepanelen door na te gaan hoeveel kWh je per jaar op wilt kunnen wekken met het PV-systeem dat je gebruikt. Op die manier kies je de beste zonnepanelen, waarmee je de energiekosten kunt drukken en je groene stroom kunt opwekken.