Goedkope zonnepanelen

Gebruik goedkope zonnepanelen om zonnestroom te produceren, zonder dat dit aan de andere kant ten koste hoeft te gaan van het rendement of de kwaliteit van de panelen. ‘Goedkoop’ valt uit te leggen als een lage aanschafprijs, maar ook panelen met een lange levensduur en een korte terugverdientijd zijn uiteindelijk goedkoop. Goedkope zonnepanelen beoordeel je op basis van het rendement dat je kunt verwachten. Je doet een investering in zonnepanelen, dit is iets anders dan consumptie wanneer je bijvoorbeeld een mooie keuken of een nieuwe auto koopt.

Type zonnepanelen
Wil je goedkope zonnepanelen aanschaffen, waarmee je aan de andere kant kunt rekenen op een hoog rendement? Kijk bijvoorbeeld naar merken als Topsola en Schüco, die goed geschikt zijn voor de Nederlandse markt. De panelen van Topsola kennen een extra waterkering, waardoor ze goed bestand zijn tegen bijvoorbeeld de invloed van regen. Schüco is een Duitse onderneming, die bekend staat om de goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. De monokristallijn zonnepanelen leveren een iets hoger rendement dan de polykristallijn panelen, maar zijn ook iets duurder. Toch kunnen monokristallijn zonnepanelen een voordelige keuze blijken, met name op de langere termijn.

Goedkope zonnepanelen van goede kwaliteit
Wil je goedkope zonnepanelen aanschaffen? Zorg er in ieder geval voor dat de kwaliteit in orde is, door bijvoorbeeld gebruik te maken van panelen met het TUV-keurmerk. Dit geeft aan dat de panelen van goede kwaliteit zijn en voldoende veiligheid bieden, om er goed mee te kunnen werken. Uiteindelijk vormen zonnepanelen met een korte terugverdientijd de daadwerkelijk goedkope zonnepanelen, in tegenstelling tot de panelen met een lage prijs waarvan het rendement uiteindelijk tegen zal vallen