TUV keurmerk

Het TUV keurmerk kan je helpen zonnepanelen van hoge kwaliteit te selecteren. Het gaat om een Duits keurmerk, op basis van periodieke controles met het oog op de kwaliteit en de veiligheid van bijvoorbeeld zonnepanelen. Het TUV keurmerk is er voor veel meer producten, maar heeft onder andere betrekking op de zonnepanelen. Wereldwijd wordt het TUV keurmerk gezien als een van de meest betrouwbare. Daarnaast is Duitsland koploper op het gebied van groene energie in het algemeen en zonne-energie in het bijzonder.

TUV-ID fabrikant heeft IEC 61215 kwalificatie
Op het moment dat zonnepanelen beschikken over het TUV keurmerk betekent dit dat je kunt rekenen op hoge kwaliteit producten. Een fabrikant met het TUV keurmerk heeft de beschikking over een IEC 61215 kwalificatie, wat betekent dat deze een belangrijke test succesvol heeft doorstaan. De test richt zich op zaken die verantwoordelijk zijn voor de slijtage van zonnepanelen, zoals zonlicht, UV-straling, koude, warmte, wind, sneeuw, vochtigheid en klimaatveranderingen. Een TUV keurmerk geeft wat dat betreft aan dat je kunt rekenen op degelijke zonnepanelen, die ook in de loop der jaren voldoende kwaliteit zullen blijven bieden.

TUV keurmerk voor de veiligheid
Het TUV keurmerk geeft daarnaast aan dat je kunt rekenen op veilige zonnepanelen, die bijvoorbeeld voorkomen dat je te maken kunt krijgen met een elektrische schok. De zonnepanelen beschikken over een klasse II veiligheid. Het TUV keurmerk voor fabrikanten geeft wat dat betreft aan dat je kunt rekenen op meer dan voldoende kwaliteit, in combinatie met een hoge veiligheid. Het is verstandig om zonnepanelen met een dergelijk certificaat aan te schaffen, of goed te kijken naar het CE-keurmerk of IEC-certificaat zelf.

Kijk op de volgende pagina’s:
Zonnestroom produceren
Zonnecellen
Zonnepanelen DHZ
Monteurs
Omvormers
Zonnepanelen schoonmaken
Zonnepanelen plaatsen
Zonnepanelen vergelijken
Afmetingen